Brutale diefstal van pups in de Strijp

Zondagmiddag zijn in de Rijswijkse wijk de Strijp twee Chihuahua pups van 7 weken oud gestolen. Volgens het baasje van de hondjes kwam een jong stel van een jaar of 35 via Marktplaats kijken om de hondjes te kopen.

Radeloos
Baasje Ingrid nam contact op met onze redactie: “Via Marktplaats heb ik twee puppies te koop gezet. Een vrouw kwam zondag bij me langs om te komen kijken naar de pups en besloot ze te kopen. De zwager van de vrouw bleef in de auto wachten met een kindje omdat die lag te slapen.” Tijdens de verkoop kwam een vriendin van Ingrid binnenlopen. Hier schrok de koper van.

Vals geld
Ingrid vervolgt: “De vrouw ging vervolgens haar tasje uit de auto halen met het geld erin.” De koper en Ingrid hebben het geld vervolgens samen geteld. De koper vertrok met de hondjes in een zwarte Nissan. “Toen de mensen weg waren ging ik met mijn vriendin het geld nog een keer natellen. Toen bleek echter dat het €1.350 euro aan valse briefjes waren.

Gechipt
Ingrid kan er niet van slapen en heeft de pups reeds als vermist opgegeven. “De pups zijn door de koper geregistreerd op een adres in Groningen, maar de politie heeft de hondjes daar niet aangetroffen.” Tot slot vertelt Ingrid: “Elke minuut duurt lang. Ik hoop dat de daders snel gevonden worden.”

Hou je ogen open
Het ongeruste baasje Ingrid roept iedereen op om alert te zijn als er twee Chihuahua’s aangeboden worden of als de hondjes gezien worden. “Neem dan alsjeblieft contact op met de politie via 0900-8844, want ik maak me zorgen om de hondjes.”