Definitief geen parkeergarage voor trams in Vrijenban

Bewoners van de wijk Vrijenban in Rijswijk zijn opgelucht. Er komt definitief geen parkeergarage voor trams in hun wijk. Het is een onderwerp dat jarenlang over de tong ging bij de inwoners van de wijk. De HTM wilde namelijk een parkeergarage voor trams bouwen aan de Zuiderweg in de wijk tegen de grens van Delft. Zo’n parkeergarage noemen ze een tramremise. Er werden zelfs handtekeningen ingezameld door de bewoners.

Slechts 2% had er geen problemen mee
98% van de 200 bewoners waren tegen de plannen van de parkeer garage omdat ze bang zijn voor licht- en geluidsoverlast. Omdat de trams in de nacht aankomen en vertrekken zou dit veel overlast voor de bewoners kunnen gaan opleveren. Zij hebben zich dus hard gemaakt om dit tegen te houden.

Wij. Rijswijk vocht mee met de bewoners
De politieke beweging Wij. Rijswijk heeft bewoners bijgestaan in hun strijd om de parkeergarage voor trams in Vrijenban tegen te houden. Het voorstel van Wij, kreeg brede steun in de gemeenteraad. Als gevolg hiervan heeft de Bestuurscommissie Vervoersautoriteit (MRDH) laten weten dat er definitief geen parkeergarage voor trams in de wijk komt. Daarmee komt een einde aan jaren van onzekerheid.

Eigen onderzoek door Wij.
Danny van Dam van Wij.: “Tijdens het zomerreces hebben we vorig jaar zelf een uitgebreid eigen onderzoek gehouden. Daaruit bleek inderdaad dat de wijk totaal niet zit te wachten op een parkeergarage voor trams in hun achtertuin. De zorgen zijn ook terecht, want onderzoek van de GGD wijst uit dat overlast van een opstellocatie zou kunnen leiden tot gezondheidsproblemen voor omwonenden. Jarenlang is er niet genoeg naar de inwoners geluisterd, vier jaar onzekerheid is veel te lang! We zijn blij dat we de wijk  in de gemeenteraad hebben kunnen ondersteunen.”