Defecte parkeer betaalautomaten in Rijswijk

Goedwillende parkeerders in Rijswijk hebben een probleem. “Het blijkt dat een aantal betaalautomaten niet werken. En vaak al langere tijd”, zegt raadslid Romy de Man van Onafhankelijk Rijswijk. Ze heeft daarom vragen gesteld aan de wethouder, met de bedoeling dat dit probleem wordt opgelost.

Gemeente moet actie nemen
Ze wil van de wethouder weten om hoeveel automaten het gaat en op welke plaatsen deze staan en natuurlijk of er stappen zijn genomen om de automaten te laten maken. “Wij vinden het de taak van de gemeente om meldingen van kapotte automaten door te geven aan de beheerder. We kregen echter te horen dat iemand die telefonisch een melding maakte, zelf werd doorverwezen naar de derde partij”

Niet iedereen heeft parkeerapp
Onafhankelijk Rijswijk benadrukt dat de parkeerautomaten ten alle tijden werkend moeten zijn. “We gaan er vanuit dat niet iedereen met een “parkeerapp” op de telefoon heeft om te betalen. Die zijn echt afhankelijk van de betaalautomaat”. Romy voegt er aan toe dat je bij veel parkeerapps direct moet betalen, zelfs wanneer je in een gebied staat waar de eerste twee uur gratis zijn. “Das moet toch anders kunnen”.

De scanauto en de handhaver
“Sinds deze maand rijdt er een scanauto door Rijswijk. Zodra deze een auto scant die ‘niet heeft betaald’, komt er een handhaver dat nog extra te checken. Is deze handhaver wel op de hoogte dat een aantal automaten niet werkt. Immers bestuurders riskeren een boete wanneer ze parkeren en de automaat niet werkt”, aldus het raadslid.