De Rijswijkse omroep kijkt terug op een fantastisch jaar!

De maand december is nog jong, maar voor je het weet is het al weer Kerst en genieten we met z’n allen van een heerlijk kerstdiner bij een gezellige kerstboom. Een mooi moment om even terug te kijken op een mooi en succesvol jaar van Stichting Omroep Rijswijk als publieke lokale omroep en sociaal platform van en voor Rijswijk.

Grootste online nieuwsplatform van Rijswijk
In april 2015 begon Stichting Omroep Rijswijk met de radiozender Feel Good Radio en het nieuwsplatform Rijswijk.tv en maakten we een vliegende start met een sociaal nieuwsplatform voor de inwoners van de gemeente Rijswijk. We zijn nu 4,5 jaar verder en mogen ons dankbaar prijzen met bijna 10.000 fans op Facebook. We zijn nog altijd trots dat we zo massaal omarmd worden door de inwoners van Rijswijk.

Nieuws via online, radio en tv
Het nieuws dat we dagelijks met onze redactie verslaan komt niet alleen op Rijswijk.tv terecht, maar via de radiozender Feel Good Radio delen we dit nieuws ook met de Rijswijkers via 105.9FM en de online kanalen. En met succes, want we krijgen dagelijks positieve reacties op onze uitzendingen omdat we ons onderscheiden met het lokale nieuws uit Rijswijk. Op televisie kunnen de inwoners via Ziggo kanaal 43 en 44 naar het nieuws uit Rijswijk kijken. Uiteraard verspreiden we de kanalen ook via KPN, Tele2 en alle andere providers.

Video is het heden en de toekomst
We groeiden in 2019 naar bijna 10.000 actieve volgers en ook in video groeiden we uit tot het grootste platform van de gemeente. We maakten naast de vele nieuwsberichten dit jaar bijna 225 nieuwsvideo’s die bij elkaar ruim 550.000 keer bekeken werden. Dit is een absoluut record. Hier zijn we heel dankbaar voor dat we dit samen met onze volgers hebben mogen opbouwen.

Vrijwilligersplatform met een maatschappelijke functie
We leerden ook dit jaar weer veel mensen kennen en legden de basis voor veel samenwerkingen. Daar zijn we trots op. Deze samenwerkingen vinden we belangrijk omdat we als publieke lokale omroep en sociaal platform ook een maatschappelijke functie hebben. Wij werken als vrijwilligersorganisatie onder andere aan het brengen van nieuws, maar zeker ook aan het verbinden van maatschappelijke en culturele organisaties met de inwoners.

Opleiden van getalenteerde studenten 
Stichting Omroep Rijswijk is een leerbedrijf. Ieder jaar leiden we meer dan tien studenten op en begeleiden we ze naar hun werk in de praktijk en met het behalen van hun diploma middels een afstudeerperiode. Dit traject is fantastisch en leidt tot mooie producties en veel gezellige en toffe momenten online, op de radio en televisie.

Samen zijn we Rijswijk! Doe je mee?
In 2020 zijn we er ook bij. Als we bij jou langs mogen komen met de camera, laat het dan weten! Organiseer je iets of sta je open voor een leuke partnership? Mail ons via redactie@rijswijk.tv of bel met 070-2060500. Rijswijk.tv… Samen zijn we Rijswijk!