De Nederlandse Modelspoordagen in De Broodfabriek

Op zaterdag 14 en zondag 15 januari ontdek je van 10:00 tot 17:00 uur de vele bijzondere facetten van de modeltrein/modelspoor hobby tijdens De Nederlandse Modelspoordagen in De Broodfabriek, waar je twee dagen lang het modelspoor-plezier kan beleven.

32 modelspoorbanen
Diverse verenigingen en thuishobbyisten stellen tijdens de Nederlandse Modelspoordagen hun modelspoorbaan ten toon. Je kan een combinatie verwachten van kleine banen met verfijnde details en grotere banen vol elektronische componenten. Net zoals voorgaande edities worden Nederlandse primeurs tentoongesteld. De komende editie zijn er maar liefst twintig nieuwe banen te bewonderen die nog niet eerder zijn tentoongesteld. Vele daarvan zijn internationale primeurs zoals:

– Steffen Spittler met “Bahnhof Grossrückerswalde”

-Haagse Modelbouwclub met “Hofpleinlijn”

-Luc de Martelaere met “Sankou Ferry”

-Franck Combe brengt “Lucky Luke Nugget Gulch”

Verkoopstands
Naast de tentoongestelde modelbanen, vind je op de beurs een ruim aanbod van stands van winkeliers, waar zowel nieuwe als gebruikte materialen aangeboden worden. Denk aan de nieuwste modellen van bekende merken als Märklin, Roco, PIKO en Fleischmann en materialen van kleinere en oudere merken als Egger-Bahn, Minitrains, Peco en Lima. Tevens kunnen bezoekers terecht voor achtergrondmateriaal, scenery, elektronica, gereedschappen, computerprogrammatuur, video- en fotomateriaal, boeken en tijdschriften.

Kinderplein
Er zijn voldoende activiteiten voor kinderen aanwezig waarbij er op een speelse manier kennis gemaakt kan worden met modelspoor. Voor de allerkleinsten is er de BRIO baan. Ook is er een baan beschikbaar met een LGB locomotief. Voor de wat grotere kinderen is er de mogelijkheid om van Märklin materiaal een baan uit te leggen. Daarnaast is er de ruimte om huisjes te maken en het magische gras van Noch Grasmaster aan te brengen.

Algemene informatie
Wat: De Nederlandse Modelspoordagen
Waar: De Broodfabriek, Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk
Datum: 14 & 15 januari 2023
Openingstijden: 10:00-17:00 uur
Tickets: 12,- (volwassenen), 6,- (kinderen van 3 tot en met 12 jaar)
Website: Modelspoordagen