De naam van het nieuwe sportcomplex is bekend

Afgelopen weken kon worden gestemd op de favoriete naam van het nieuwe sportcomplex aan de Burgemeester Elsenlaan. De winnaar is… ‘De Altis.’

Na een oproep aan de Rijswijkers om een naam te bedenken voor het sportcomplex kwamen veel suggesties binnen. Een jury heeft uit alle inzendingen een selectie gemaakt van vijf namen, te weten De Els, De Altis, De Diamant, Huis van de Sport en Samen Sporten. Op deze namen kon gestemd worden. Er zijn in totaal 694 stemmen uitgebracht, waarvan De Altis met 237 de meeste stemmen kreeg.

Willem van Dijk verzon de naam
De nieuwe naam van het sportcomplex is bedacht door Willem van Dijk. Hij kwam op het idee door de architect van het complex, die hierdoor geïnspireerd was bij het ontwerpen van het gebouw. De Altis verwijst naar de oorsprong van de sport, naar de plek van de Griekse goden waar de prijzen werden gemaakt voor de beste sporters uit het oude Olympus. De naam viel niet alleen Van Dijk op, want uiteindelijk bleek De Altis de favoriet met de meeste stemmen.

Volgend jaar is pand klaar
Wethouder Sport Björn Lugthart: “Op onze vraag om mee te denken over de naam kregen we enorm veel reacties. Heel mooi om te zien hoe het leeft en hoe veel mensen uitkijken naar het moment waarop het sportcomplex gereed is. Volgend jaar is het zo ver. Dan staat De Altis op de gevel. Dan staat er een prachtig multifunctioneel sportcentrum, waar op hoogwaardig niveau kan worden gesport en waar Rijswijkers elkaar kunnen ontmoeten. Bijzonder is ook dat de sportverenigingen hebben mee gedacht over de inrichting, waardoor zij straks over alle faciliteiten beschikken om hun sport met plezier optimaal te kunnen beoefenen. Daar kunnen we trots op zijn!”

Multifunctionele sporthal
Het nieuwe sportcomplex zal bestaan uit twee sporthallen, een multifunctionele sportruimte en een budo ruimte. Ook komt er een horeca voorziening. Onder het gebouw komt een parkeergarage. Overdag zal het sportcomplex met name gebruikt gaan worden door het bewegingsonderwijs van zowel voortgezet als het basisonderwijs. In de avonden en het weekend zullen de sportverenigingen BC Randstad (badminton), Lokomotief (basketbal) en Inter Rijswijk (volleybal) er gebruik van maken. Evenals onder anderen de verenigingen Harten6, Haag88, Aikido Shin Ki Tai en Innae Dojang. Medio 2021 is het sportcomplex gereed.