De kinderboekenweek gaat weer van start!

Vier de Kinderboekenweek met ons in de Bibliotheek! Op woensdag 4 oktober gaat de jaarlijkse Kinderboekenweek van start, met als thema ‘Bij mij thuis’. De Bibliotheek aan de Vliet heeft drie spannende activiteiten gepland voor kinderen van alle leeftijden, waarvan er twee geheel kosteloos zijn.

Iven Cudoghan
Ook Iven Cudoghan is van de partij. Deze schrijver is onder andere bekend van ‘Anesie de Spin’ en het TV-programma ‘Een huis vol’. Iven heeft ook het lied ‘Bij mij thuis’ van kinderen voor kinderen geschreven. Tijdens deze ontmoeting gaat Iven een stukje voorlezen.

Eigen magische huis in Minecraft
Als je (klein)kind een grote liefhebber is van Minecraft, mag je de gratis workshop ‘Ontwerp je eigen magische huis’ niet missen! Kinderen van 9 tot 14 jaar krijgen de kans om op woensdagmiddag 4 oktober onder begeleiding van een ervaren professional hun droomhuis te bouwen. Het belooft een prachtig resultaat te worden! Om 17.00 uur zullen de kinderen hun bouwwerken aan elkaar en aan hun ouders presenteren.

Theater op bezoek
Op woensdagmiddag 11 oktober verwelkomt de bibliotheek ‘Theater Compagnie Alice’ in de Bibliotheek Leidschendam voor een uitvoering van ‘Bij mij thuis is alles anders’. Dit poppentheater neemt je mee via een geheimzinnige deur naar andere delen van de wereld, waar kinderen een geheel ander dagelijks leven zullen kunnen zien dan we gewend zijn. Benieuwd? Zorg ervoor dat je je plekje reserveert!

Voorlezen voor je zwem les
Naast de activiteiten in de Bibliotheek, hebben we in samenwerking met Zwembad de Fluit ook enkele voorleessessies georganiseerd voor de zwemlessen op woensdagochtend 4 en vrijdagochtend 6 oktober. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Zwembad de Fluit.