De blindegeleidelijnen op het Bogaardplein in de Bogaard worden aangepast

De blindegeleidelijnen op het Bogaardplein in de Bogaard worden aangepast 

De PvdA Rijswijk heeft onlangs weer aandacht gevraagd voor de blindegeleidelijnen op het bogaardplein. Deze lijnen waren in eerste instantie vergeten en zijn later aangelegd met een lijn van keien, die afwijken van de normale bestrating. 

Verkeerd gebruik van blindegeleidelijnen
De blindegeleidelijnen zijn helaas niet voor iedereen duidelijk. Ze worden nu voornamelijk gebruikt als parkeerstrook voor scooters en fietsen. Aan de wethouder werd gevraagd of hij op de hoogte was van het verkeerd gebruik van de aanwezige lijnen. Hij kon hierover melden dat de klachten over het verkeerd gebruik van de blindegeleidelijnen bekend zijn bij de gemeente. Om het verkeerd gebruik in de toekomst hiervan te voorkomen, zijn er inmiddels tegels besteld die bezoekers van het Bogaard Stadscentrum wijzen op het vrijhouden van de blindegeleidelijnen voor slechtzienden en blinden. En zodra deze worden geleverd zal er ook extra aandacht worden besteed aan handhaving. De fractie van de PvdA is erg blij dat er aan een oplossing voor het fout parkeren van scooters en fietsen naast de blindegeleidelijnen wordt gewerkt. 

Een ander probleem met de blindegeleidelijnen
Na afronding van de herinrichting van het Bogaardplein kwam er vanuit een groep slechtziende en blinde mensen uit Rijswijk het signaal dat zij door de aanpassingen aan het plein, de weg richting de winkels van het Bogaard Stadscentrum moeilijk konden vinden. Deze groep mensen is uitgenodigd om mee te denken over mogelijke oplossingen. Ook is bij het Expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, de Koninklijke Visio, een advies gevraagd.