Davey z’n uitdaging: Rijswijkse wandel vierdaagse uitlopen

We kennen de Rijswijkse Davey, drie jaar geleden kon hij niet rechtop lopen en liep al vallend. Nu is hij al drie dagen aan het bikkelen om 5 km te lopen van de Wandel vierdaagse. Na zijn dolfijn ondersteunde therapie, die hij kon volgen dankzij stichting syndroom van de lach is hij rechterop gaan lopen. Samen met Fysio in Nederland is hij hard blijven oefenen. Vorig jaar was een kilometer echt al een uitdaging en een droom die voor zijn ouders uitkwam maar nu een jaar later loopt meneer de vierdaagse.

Elke dag wordt hij begeleid door 2 volwassenen, die hem helpen, ondersteunen en het gezellig maken voor hem. Dankzij deze hulp is zijn deelname mogelijk. Gisteren was zwaar, moeilijk en net een paar kilometer te ver maar na een nacht slapen gaat hij er helemaal voor. Wel gaat de rolstoel waarschijnlijk mee als bezemwagen maar hoe mooi zou het zijn als we deze niet hoeven te gebruiken.

Struikelen, zwalken, zitten, stoppen waren de steekwoorden  van gisteren. Voor vandaag staan finishen, sponsorbedrag onthullen en burgemeester en wethouders en inhalen centraal. Ze gaan ervoor, komen jullie kijken en Davey inhalen vanaf 20 uur op het Bogaardplein?