Dakleeuwen bij vooroplevering B&B De Buytenplaets

Groot feest vanmiddag bij de nieuwe brasserie en B&B De Buytenplaets in RijswijkBuiten aan de Sionweg op de grens met Den Hoorn. Jeroen en Laura van Leeuwen kregen de steutel overhandigd van aannemer Weboma. “Wij zijn trots dat het al zover is. Er moet nog wel veel gebeuren voordat we volgend jaar april de deuren kunnen openen voor onze gasten”, vertelt Jeroen.

Leuk straks al die wandelaars en fietsers
“Als we aan het werk zijn, vooral ’s avonds en in de weekend, dan zien we al die fietsers voorbijkomen. Dan verheugen Laura en ik zich al op een terras vol met wandelaars en fietsers. We hebben ook een aanlegsteiger voor bootjes.”

Bijzondere gevelpan voor bijzonder moment
Geen bloemen dit keer bij de sleuteloverhandiging. “We kregen beiden een keramische dakpan met een leeuw erop, passend bij het gebouw”, legt Jeroen uit. De Buytenplaets is gemetseld met handgemaakte ‘broodjes’, glas-in-lood in de ramen, massieve houten balken en meer sfeerbepalende details. Het doet denken aan de bebouwing uit de tijd dat hier het klooster van Sion stond.

Ook logeren en eten in RijswijkBuiten
Nu maar wachten tot het voorjaar 2019, de officiële opening van De Buytenplaets met de Brasserie en Bed & Breakfast. Niet alleen wonen, maar ook logeren en eten kan straks in RijswijkBuiten.