Danny in Amerikaanse hitserie ‘Killing Eve’

Na verschillende rolletjes zoals in de populaire soap GTST en de film Rokjesdag, kreeg Rijswijk TV fotograaf en schrijver Danny Steehouwer recent een leuke verrassing, Danny: “Ik werd benaderd door een castingbureau met de vraag of ik een rol wilde spelen in een internationale serie. Dit bleek te gaan om een Hollywoodserie ‘Killing Eve’ die naar Nederland kwam om opnames te maken voor een aflevering”. In de lente van 2019 wordt de aflevering met Danny uitgezonden in Amerika en daarna wereldwijd.

Serie is sinds kort ook in Nederland te zien
De serie waar Danny voor gevraagd werd is de Amerikaanse hitserie ‘Killing Eve’ van BBC America dat ook sinds kort in NL wordt uitgezonden. Killing Eve draait om een seriemoordenaar en het personage Eve die voor elkaar een obsessie hebben.
De opnames voor het tweede seizoen vonden plaats in het hartje van Amsterdam. Wat Danny precies mocht spelen mag hij nog niet zeggen in verband met het verhaal, maar al gauw werd het duidelijk dat hij in zijn rol één van de acteurs moest bedreigen en intimideren. Het ging dus niet echt om een zoetsappige rol.

Complimenten van de regisseur
Danny vind het een hele eer dat de Hollywood regisseur hem uitkoos, Danny: “Ze kijken al ruim van te voren wat NL te bieden heeft qua acteurs. Door mijn ervaringen in GTST, dat ik ook op Youtube had gezet, werd ik uitgekozen voor een special rolletje in deze internationale productie. Op de set waren ze erg aardig tegen mij en vroegen best veel over Nederland, haha. Ook kreeg ik complimenten van de regisseur tijdens het spelen van mijn rol”.

Deze ervaring smaakt naar meer
“Dit was echt een ervaring om niet meer te vergeten. Of ik het ooit weer ga meemaken weet ik niet. Ook al weet de regisseur van Hollywood nu mijn naam, ik ben en blijf er bescheiden in,” vertelt Danny. Het tweede seizoen waarin Danny Steehouwer te zien is, wordt in de lente van 2019 eerst uitgezonden in Amerika en daarna wereldwijd.