DAB+ experiment Rijswijk gestopt

Vanavond is het DAB+ experiment in Rijswijk gestopt. In juli van dit jaar besloot Feel Good Radio om mee te doen aan het landelijke experiment om te onderzoeken wat de beste manier is voor lokale zenders om de digitale FM in gebruik te gaan nemen. De reguliere uitzending via 105.9FM blijft uiteraard te beluisteren.

Meerdere zenders
Het bereik van de DAB+ zender op kanaal 7B viel niet tegen in de auto en buiten. Binnen in huis was de ontvangst van de zender in veel gevallen niet voldoende. Hier valt dus nog het nodige aan te verbeteren.

Positief aan een DAB+ zender is de mogelijkheid om meerdere zenders tegelijk uit te zenden op een kanaal.

Zoetermeer
In december is voor het experiment op dezelfde frequentie een zender aangezet in Zoetermeer. Hierdoor werd het bereik vergroot en konden we ook kijken wat DAB+ kan betekenen voor de streekomroepen. Hier is een positieve uitwerking te zien. Echter, de dekking binnen in huis blijft onvoldoende.

Toekomst
Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat gaat in de komende periode een evaluatie laten plaatsvinden over de experimenten. Wanneer er een definitief plan is zullen we terug in de lucht komen met onze DAB+ uitzendingen.

Feel Good Radio blijft in de regio te ontvangen via 105.9FM en feelgoodradio.nl