D66 Rijswijk: Meer brede scholen in Rijswijk

Een brede school is een school waar ontwikkeling en onderwijs samenkomen. Dit biedt veel kansen voor kinderen. Kinderen kunnen zich hier in de volle breedte ontplooien. Ouders en kinderen zelf zijn daar ook enthousiast over. D66 is heel positief over de brede school en wil dat in Rijswijk verder stimuleren. Daarom wil D66 Rijswijk dat basisscholen de samenwerking met kinderopvang, cultuur- en sportverenigingen de komende vier jaar verder versterken. Dat zelfde geldt voor de samenwerking met welzijns-, buurt- en zorgorganisaties.

Forse impuls onder leiding van wethouder Nicole Dierdorp (D66)
De afgelopen vier jaar heeft in Rijswijk onder leiding van wethouder Nicole Dierdorp (D66) de ontwikkeling van de brede school een forse impuls gekregen. Momenteel zijn er brede scholen in de Muziekbuurt, het Stationskwartier, Steenvoorde en het Rembrandtkwartier en Rijswijk Buiten. In ontwikkeling is een tweede brede school Parkrijk in Rijswijk Buiten en worden er gesprekken gevoerd voor een brede school in Oud-Rijswijk. Een brede school heeft daarnaast ook een buurtfunctie voor de bewoners in de wijk.

Het onderwijs meer in verbinding met de eigen buurt
Zo worden schoolgebouwen multifunctioneel gebruikt en staat het onderwijs meer in verbinding met de eigen buurt. D66 Rijswijk heeft dit de afgelopen 4 jaar voor elkaar gekregen en wil op dit beleid ook de komende 4 jaar weer vol inzetten. Stem daarom 21 maart op D66, dé onderwijspartij in Rijswijk, en zorg daarmee voor de allerbeste ontwikkeling van kinderen en volwassenen