D66: 3000 duurzame woningen erbij in middensegment

D66 Rijswijk wil dat er de komende tien jaar ruim 3000 nieuwe duurzame woningen bij komen. De ruimte is schaars in Rijswijk dus zullen er veel appartementen moeten komen. D66 wil vooral koop- en huurwoningen bouwen in het middensegment, zodat iedereen die in Rijswijk wil wonen dat ook kan.

Energiezuinige woningen met groene daken
Zowel voor gezinnen, voor stellen, voor jongeren en voor ouderen. Deze woningen worden natuurlijk duurzaam gebouwd. Dat betekent gasloos, energiezuinig en zoveel mogelijk ecologisch, onder andere met groene daken.

Rijswijk is een populaire gemeente in het hart van de Randstad. De vraag naar woningen is zeer groot. Rijswijk heeft weinig grond en veel behoefte aan woonruimte. “En we willen de schaarse groene ruimte zoveel mogelijk sparen. Daarom zal de ruimte goed moeten worden benut en kantoorlocaties moeten worden omgebouwd. Denk daarbij aan de Plaspoelpolder en rond winkelcentrum In de Bogaard. We blijven voor deze locaties niet in ouderwetse plannen denken, maar gaan juist goed bekijken wat in de toekomst het beste is voor Rijswijk”, stelt D66-Rijswijk in een verklaring.

“Dit zijn enorme uitdagingen waar onze gemeente Rijswijk voor staat de komende jaren en dat vraagt om een college met een duidelijke visie. D66 Rijswijk heeft de afgelopen 4 jaar laten zien deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen en heeft dan ook veel bereikt op het gebied van onderwijs en financiën. D66 Rijswijk hoopt met uw stem op 21 maart deze lijn door te zetten”.