Complete facelift voor speelplein Esdoornstraat

Het voorlopige ontwerp voor het speelplein aan de Esdoornstraat is aan buurtbewoners en belangstellenden gepresenteerd. Het plein voor wijkgebouw De Ottoburg in de Esdoornstraat krijgt een vrolijke facelift. Het wordt een nieuwe speelplek voor de kinderen in de buurt. Met een vogelnestschommel, wilgentunnel, klimparcours en pingpongen. Dit ontwerp staat op www.speelplan.nl/esdoornstraat. Daar kunnen ook reacties worden gegeven tot 3 maart.

Betrokkenheid van omgeving
De bewoners van de Esdoornstraat, het Buurtschap Oud Rijswijk en kinderopvang Knus namen het initiatief om de straat mooier en aantrekkelijker te maken voor kinderen. Verschillende voorstellen zijn en uitgewerkt in een verzoek aan de gemeente om hierover mee te denken en om mee te helpen. Bureau Speelplan ging aan de slag met de voorstellen vanuit de initiatiefgroep. Het bureau heeft daarbij rekening gehouden met de plannen van de Prins Mauritsschool om het schoolplein opnieuw in te richten, zodat de kinderen straks op verschillende manieren kunnen worden uitgedaagd in hun spel.

Vogelnestschommel en klimparcours
De langgerekte strook heeft twee delen, verbonden met blauwe accenten. De noord-oostkant bestaat uit traditioneel spel. De glijbaan en het duikelrek worden hergebruikt, toegevoegd worden een vogelnestschommel, een klimparcours en stapstenenpad tussen de bomen. Dit deel wordt afgesloten van het fietspad door de bankjes en de fietsnietjes te herplaatsen als functionele barriere.

Wilgentunnel en pingpongen
Het gedeelte in aan de zuid-westkant van de Esdoornstraat vormt een speellandschap met aanleidingen om zelfbedachte spellen te spelen, zoals: verstoppen in de wilgentunnel, rennen over het blauwe pad met oa. heuvels in bestrating 4 , optreden op het podium, zitten op de bankjes, springen op de betonpoefs, balanceren op de plantenborder en pingpongen.