Gemeenteraad bedankt alle Rijswijkers met een brief

De gemeenteraad van Rijswijk heeft een brief gepubliceerd aan alle Rijswijkers. De foto bij het artikel komt uit het archief.

Sinds enkele weken zijn we in een uitzonderlijke situatie beland. De gevolgen van het Coronavirus treffen ons allemaal. We wensen in eerste instantie Rijswijkers die ziek zijn, thuis of in het ziekenhuis, veel beterschap. En we wensen de nabestaanden van Coronaslachtoffers alle sterkte in deze moeilijke, zware tijd.

De impact van de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan is groot. We blijven zoveel mogelijk thuis, houden 1,5 meter afstand en kinderen gaan tot na de meivakantie niet naar school. Verpleeghuizen, ondernemers en verenigingen hebben de deuren moeten sluiten. Veel mensen werken thuis of zitten zonder werk. Het vergt het uiterste van ons aanpassingsvermogen. Als stadsbestuur zien we hoe moeilijk dat in veel gevallen is. De gemeente Rijswijk doet er daarom alles aan om iedereen zoveel mogelijk te helpen.

Tegelijkertijd zien we in tijden van crisis ook hoe veerkrachtig onze samenleving kan zijn. We bedanken alle Rijswijkse inwoners en bedrijven voor hun inzet en discipline bij het naleven van de afgesproken regels. We zijn trots op iedereen die zich juist in deze tijd extra inzet om de samenleving draaiende te houden. Van medewerkers in de zorg, tot onze gemeentelijke handhavers. Trots zijn we ook op alle kleine en grote initiatieven die ontstaan in de stad, van de ‘berenjacht’ tot lokale burenhulp. En van allerlei creatieve ideeën van ondernemers om hun klanten te blijven bedienen, tot acties voor het voorkomen van eenzaamheid onder ouderen.

In lijn met de kabinetsmaatregelen zijn ook onze raadsvergaderingen, werkbezoeken en contacten met inwoners en belanghebbenden gestopt. We vinden het belangrijk dat het democratisch proces in onze stad toch doorgang kan vinden en daarom starten wij volgende week met de eerste digitale bijeenkomsten van de gemeenteraad. De tijdstippen en de wijze waarop u die komende vergaderingen kunt volgen worden via www.rijswijk.nl/raadsplein/welkom bekendgemaakt.

Wij wensen u -ondanks alles- prettige Paasdagen. Hou vol en blijf op elkaar letten!

College van B&W en gemeenteraad Rijswijk