Christenunie gaat meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen

In onze gemeente zitten momenteel twaalf lokale partijen in de raad. Als het aan de ChristenUnie ligt gaan zij zich ook zetelen in de raad. De partij kondigde maandag aan om Maaike Harmsen als lijsttrekker in te zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Eerste keer
Nooit eerder deed de Christenunie mee aan de verkiezingen in Rijswijk. Lijsttrekker Harmsen zegt er klaar voor te zijn: “We gaan ons best doen om het ChristenUnie-geluid ook in Rijswijk te kunnen vertolken. Ik hou van mijn stad en wil mij graag inzetten voor de bloei van Rijswijk. Ik vind het belangrijk dat er recht wordt gedaan aan de opgave van eenzaamheid en het gebrek aan verbinding in Rijswijk, dat er ruimte is om te wonen, ook voor mensen met een smalle portemonnee of een beperking. Ik sta voor een betrouwbare overheid die openstaat voor samenwerking met anderen.”

Verdeling na de verkiezingen
Het is nog afwachten welke partijen er in Rijswijk meedoen aan de verkiezingen. Gemeentebelangen kondigde eerder aan niet mee te doen. Ook van eenmansfracties Onafhankelijk Rijswijk en Fractie Majjaoui is nog niet bekend of ze meedoen. Rick Krumeich van Fractie Krumeich bevestigde recent aan Rijswijk.tv dat hij in de startblokken staat om de ‘doe het zelf’ politiek te introduceren.