Chocoladewinkel Lentz Willemstraat bijna klaar

Binnenkort opent André Denecke van Banketbakkerij Lentz de chocoladewinkel aan de Willemstraat met op termijn een Salon de Thé, schuin tegenover zijn banketbakkerij. “Naast truffels gaan we ook huisgemaakte bonbons verkopen”, vertelt de altijd lachende André. Al meer dan twintig jaar staat hij in Rijswijk en omgeving bekend als De Truffelspecialist.

Ook komen er workshops en high tea’s
Lentz is een ambachtelijk bedrijf dat al meer dan honderdtien jaar in Rijswijk en omgeving actief is. Zelf is hij al 32 jaar eigenaar van het bedrijf. “Daarvoor werkte ik als banketbakker voor de heer Lentz en diens opvolger,” vertelt hij. “Als kind stond ik altijd al in de keuken. Dat ik banketbakker zou worden, stond eigenlijk wel vast. Ik vind het nog altijd een heerlijk beroep om uit te oefenen”.

Truffels werden een groot succes
Op verzoek van de horeca begon hij twintig jaar geleden met truffels. Hij maakt ook vaak truffels voor speciale gelegenheden. Mede door het succes van de truffels is Banketbakkerij Lentz wat betreft productieruimte aan de Willemstraat uit haar jasje gegroeid. “Ik werk op twee verdiepingen, maar kan geen kant meer op”, aldus Denecke.

Salon de Thé
Daarom heeft hij er een pand aan de overkant bijgenomen. “Misschien openen we dan ook de ‘Salon de Thé’, die altijd bij Banketbakkerij Lentz heeft gehoord en waar je een kopje koffie kunt drinken. Er komt in elk geval een glazen wand voor de werkruimte, zodat mensen me aan het werk kunnen zien. Ook ga ik er workshops en high tea’s verzorgen.” De nieuwe vestiging draait uitsluitend om chocolade.