CDA zet zorgvrijwilligers in ’t zonnetje

Het CDA is trots op alle geweldige vrijwilligers die zich inzetten in de zorg. Daarom heeft Johanne Besteman, CDA kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen Valentijnsdag benut om een taart aan te bieden aan vrijwilligers in Mappa Mondo aan het Rijswijkse Julialaantje. Johanna Besteman: “Wie tegenwoordig een ziekenhuis of zorgcentrum binnenloopt, wordt vaak opgevangen door toegewijde vrijwilligers. We kunnen niet meer zonder! Het CDA wil deze vrijwilligers dan ook graag in het zonnetje zetten, als blijk van waardering en om te laten zie dat we achter hun geweldige inzet staan.”

Vrijwilligers in de zorg vervullen verschillende rollen. Ze staan klaar om mensen welkom te heten, helpen bij in- en uitstappen uit de auto of zorgen voor begeleiding naar de goede afdeling. Ook de extra aandacht die bewoners en patiënten krijgen, is van grote waarde. Het CDA koestert deze inzet van vrijwilligers en wil dat mensen beter in de gelegenheid gesteld worden om een waardevolle rol in de zorg te vervullen.

CDA-kandidaat Johanna Besteman: “Een van de pijlers van ons verkiezingsprogramma is Zorg voor elkaar. Het CDA wil vrijwilligers meer waardering geven, bijvoorbeeld door werkzoekenden boven de zestig een vrijstelling te geven van de sollicitatieplicht als zij zich inzetten voor hun omgeving.”

Het is inmiddels een goede traditie geworden voor het CDA om op Valentijnsdag vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De dag van de liefde biedt een mooie gelegenheid voor het extra uitspreken van onze waardering naar elkaar. Op Valentijnsdag 2017 hebben de ZuidHollandse CDA-kandidaten voor de Tweede Kamer zorg-vrijwilligers in het zonnetje gezet. In heel Zuid-Holland brachten kandidaten taarten naar vrijwilligers in diverse zorgcentra en ziekenhuizen, in samenwerking met gemeentelijke CDA-afdelingen.