CDA Rijswijk: geen verhoging lokale lasten inwoners

Het CDA Rijswijk wil geen verhoging van de lokale lasten voor inwoners. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij. De lokale lasten in Rijswijk zijn laag in vergelijking met gemeenten om ons heen. En dat moet zo blijven, als het aan het CDA ligt.

We willen en we moeten zuinig zijn
Omdat financieel beheer een speerpunt is voor het CDA sprak Johanna Besteman hierover met de minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Ook Hoekstra geeft aan dat het belangrijk is, dat als het beter gaat met de economie, inwoners dat ook in hun portemonnee moeten voelen. Het CDA gaat uit van twee uitgangspunten. Nooit meer geld uitgeven dan er bij de gemeente binnenkomt en wegblijven van financiële avonturen. “Wij willen en moeten zuinig omgaan met geld van inwoners’, zegt lijstaanvoerder Johanna Besteman. ‘Het geld is van inwoners en mag dus ook slechts uitgegeven worden ten bate van de Rijswijkers. Daar staan wij voor en daar gaan wij voor”.

Deze lijn werd door het CDA in Rijswijk al ingezet onder het bewind van toenmalig Financiën wethouder Wim Mateman (2003 – 2014). Wim Mateman loodste Rijswijk met solide financieel beleid door de economische crisis en zorgde ervoor dat woonlasten voor bewoners altijd zo laag mogelijk bleven.