Caroline de Mooij: ‘Er moet meer te doen zijn in Rijswijk’

Ze staat nieuw op de verkiezingslijst van de VVD-Rijswijk. Caroline de Mooij is 33 jaar oud en de trotse eigenaar van een nieuwe en duurzame woning in RijswijkBuiten. Caroline heeft 25 jaar gehockeyd en is al jaren vrijwilliger in de organisatie van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. “Ik doe graag actief mee en heb mij daarom als nieuwe inwoner van Rijswijk kandidaat gesteld voor de gemeenteraad. Ik vind het heel belangrijk dat je zelf iets bijdraagt aan je eigen omgeving.”

Meer aandacht voor de jongere inwoners
De Mooij gaat graag met mensen in gesprek om te weten te komen wat er leeft. “Ik wil meer aandacht voor de jongere inwoners en de grote groep nieuwe Rijswijkers in RijswijkBuiten. Ik vind het belangrijk dat de inwoners van RijswijkBuiten ook echt het gevoel hebben dat ze bij Rijswijk horen. Er moet meer te doen zijn in Rijswijk.”

De Rijswijkse middenstand laten meeprofiteren van de groei van Rijswijk is heel belangrijk. Net als zuinig omgaan met gemeenschapsgeld. Door haar ervaring in het bedrijfsleven is ze gewend om eigen verantwoordelijkheid te nemen en ze verwacht dit ook van anderen. Ze vind het belangrijk dat inwoners de ruimte krijgen om zelf initiatieven te ontplooien.

Ze heeft zich goed voorbereid en zegt: “Een voordeel van de VVD is het landelijke netwerk wat het mogelijk maakt om cursussen te volgen en te leren van de kennis en ervaring van andere politici. Ik heb verschillende cursussen gevolgd en ben klaar om mij als gemeenteraadslid voor Rijswijk in te gaan zetten.”