Registratiesysteem voor wangedrag op sportvelden

Beter voor Rijswijk wil een registratiesysteem voor wangedrag in de sport. BvR is tegen zinloos geweld, ook in de sport. De partij trapt dan ook op de noodrem als het gaat om geweld of ieder ander wangedrag op de Rijswijkse sportvelden.

Relschoppers buiten spel zetten
Beter voor Rijswijk ziet graag een samenwerking tussen de amateurverenigingen tot stand komen met betrekking tot spelers die wangedrag tonen. Op die manier kan er een soort registratiesysteem tot stand komen die relschoppers letterlijk buitenspel zet.

Raadslid Larissa Bentvelzen: Zo kan iemand die wangedrag op een vereniging heeft getoond, met een verwijdering uit de vereniging, niet doorgaan met het wangedrag bij een andere vereniging. Dit moeten we toch voor elkaar krijgen in Rijswijk. Zeker nu er ook een start gemaakt is met de Rijswijkse sportraad”

Larissa vervolgt: “Relschoppers moeten worden bestraft met gebiedsverboden. Dit wordt door de Voetbalwet mogelijk gemaakt. Onlangs waren raadsleden van Beter voor Rijswijk aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van KRSV Vredenburch. De voorzitter van deze club refereerde ook al aan wangedrag en het strenge beleid wat die club daar op eigen initiatief voert”.