Buurttheater komt in de gebouw De Ottoburg

Gebouw De Ottoburg, een oude dame uit 1912, wordt herboren. Het wordt het kloppende hart van oud Rijswijk met plaats voor clubs en verenigingen, maar ook komt er een buurttheater waar zangclubs en toneelgroepen kunnen optreden. En, de Ottoburg wordt ook het eerste pand van de gemeente dat een groen dak krijgt van 120 meter lengte. Een nieuwe parel in Rijswijk. Herboren worden, dat is het echt voor De Ottoburg. Vanochtend kwam Vera Ootes verantwoordelijk voor het maatschappelijk vastgoed van de gemeente Rijswijk, naar de Ottoburg om te vertellen van de plannen. Hoe verder haar presentatie, des te enthousiaster iedereen werd.

Het gebouw zelf, gebouwd als openbare lagere school, wordt aangepast aan de eisen van deze tijd. Dat betekent led-verlichting, slimmere verwarming, isolatie én een groen dak. Belangrijk om te dienen als wateropvang bij een regenbui en voor de buren mooier om op te kijken. In het pand komen twee multifunctionele ruimtes. Alleereerst het onderkomen van de SBOR, de wijkvereniging. Dat wordt aangepast zodat er meer verenigingen en organisaties gebruik van kunnen maken. Een VVE die jaarlijks een ledenvergadering moet organiseren kan hier terecht. Net als schilderclubs, bridgers, kaarters en koren. De organisatie doet de SBOR zelf.

Dan de gymzaal, die nu al door scholen wordt gebruikt, krijgt ook een multifunctionele functie als theater in de wijk. Nu zijn er al ouderengym en dansclubs actief. Onder regie van het Rijswijks Jeugd Theater wordt dit een theaterzaal die snel kan worden omgebouwd met een podium en een tribune, zodat er voorstellingen kunnen worden gegeven door amateurtheater groepen, scholen of een straat of wijkvereniging, zoals bijvoorbeeld het Laaktheater functioneert, net op de grens met Den Haag. Vera Ootes: “Als één van de weinige gemeentes verjongt Rijswijk sterk. Dat schept veel kansen. De Ottoburg wordt het swingende hart van de buurt”.