Buurtpreventie Team Steenvoorde Noord in actie

Ze schieten als paddestoelen uit de grond, de buurtpreventieteams (BPT). In Steenvoorde Noord is het buurtpreventieteam elke dag druk met het veilig houden van de wijk. Meerdere dagen per week gaan ze op pad, zowel opvallend als onopvallend maar ook op meest uiteenlopende tijden. ‘Hierdoor weet je maar nooit wanneer je ons tegen kan komen. We lopen in de ochtend, middag, avond en zelfs midden in de nacht’, aldus het BPT.

Afgelopen weekend waren ze samen met de politie Rijswijk en handhaving gezamenlijk aanwezig bij de buurtpreventiedag en gaven ze voorbijgangers informatie over preventie en veiligheid.

‘Wij hebben daar geflyerd om buurtpreventie maar ook de whatsappgroep van Steenvoorde-noord te promoten. Hieronder vallen de wijken: Ministerbuurt, Presidentenbuurt en de Mare.

Gebied BPT Steenvoorde Noord
Vanaf de Sir Winston Churchilllaan tot aan de Guntersteinweg en van de Schaapweg tot aan de beatrixlaan zijn ze actief.

‘Al pakken we de laatste tijd op verzoek van politie ook de parkeergarages van Q-park mee omdat er zich daar jeugd ophoud en passanten lastig vallen. Tijdens de Kermis hebben we Bogaardplein ook meegepakt voor de veiligheid aldaar om eventuele zakkenrollers te spotten.’, aldus het buurtpreventieteam aan Rijswijk.tv

Wijkagenten op de buurtpreventiedag
Op de buurtpreventiedag was ook was wijkagent Martien den Brabander aanwezig en later ook de Wijkagente Charlie Braam van de Muziekbuurt. Zij kwam informatie inwinnen omdat wij mensen aan het inwerken waren om buurtpreventie op te gaan zetten in de Muziekbuurt.

Verder kregen de eerste 25 bezoekers aan de preventiebus een mooie attentie, dit was een lichttijdschakelaar voor in huis, en ook aan de kinderen was gedacht voor hen hadden we jojo’s en een loep.