Buurtfunctie voor Sportpark Prinses Irene

Sportpark Irene aan de Schaapweg. Een prachtige locatie met een goede kantine, kleedruimtes, prima sportvelden. Dat vraagt erom veel te worden gebruikt. Als ontmoetingsplaats voor de wijkbewoners, als buitenschoolse opvang voor kids die lekker kunnen sporten, het beoefenen van een breed scala aan sporten. Gisterenavond kwam dat aan de orde op de vergadering van Buurtorganisatie De Strijp, waar zo’n 90 wijkbewoners aanwezig waren.

Buurtbewoners betrokken bij invulling van het Sportpark
Op het complex speelt na het vertrek van Haaglandia sinds kort de voetbalvereniging Celeritas. Maar er zijn nog veel momenten dat er niemand gebruik maakt van de velden en de faciliteiten. De stichting die het beheer heeft, roept iedereen op die hier gebruik van wil maken zich te melden. De Strijp heeft geen buurthuiskamer, dat zou mogelijk zijn. Maar ook een buitenschoolse opvang, waarbij de kinderen sportief aan de gang kunnen. Zelf denkt het bestuur van de stichting aan een multifunctionele vereniging waarin verschillende sporten zijn vertegenwoordigd.

Tijdens de bewonersvergadering kwam Jordi van de Pol, de nieuwe wethouder zich voorstellen. Hij gaf aan dat hij de vergaderingen wil blijven bezoeken en graag een nauw contact wil opbouwen met de bewoners.

Gregor Serban jr. van het Buurt Preventie Team Steenvoorde Noord besprak met de aanwezigen de mogelijkheid om ook in de Strijp vrijwilligers te vinden om hier te gaan surveilleren.

Wendy Bakker van het Groenplatform Groen in Rijswijk vertelde over alle groen-initiatieven in Rijswijk. De buurtbewoners waren vooral geïnteresseerd in de mogelijkheid van groene daken. In de Strijp zijn veel platte daken.