Buslijn 18 en 23 moeten volledige route blijven rijden

Beter voor Rijswijk heeft grote bezwaren tegen de plannen van de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) om de buslijnen 18 en 23 in te korten. Deze week werd bekend gemaakt dat de MRDH van plan is naast het inkorten van buslijn 23 ook buslijn 18 in te korten.

Bewoners zijn bezorgd
Buslijn 23 rijdt in de wintermaanden niet meer door naar Kijkduin. Buslijn 18 stopt in Steenvoorde Zuid. Steenvoorde Noord en De Schilp zullen zonder deze buslijn moeten doen. Bewoners schrijven brieven en mails naar de leden van de gemeenteraad en spreken de zorgen over de bereikbaarheid van-naar de woonwijken de Strijp/Endesant/Ministerbuurt en Sport- en welzijnscentrum de Schilp, wanneer het voorstel van HTM aan MRDH eind 2018 wordt doorgevoerd.

Beter voor Rijswijk Ed Braam: “Er ligt een voorstel om het traject van bus 18 tussen Rijswijk De Schilp en de halte Aletta Jacobsstraat geheel op te heffen. Sowieso vervalt buslijn 18 helemaal. Buslijn 22 neemt een deel van de huidige route over. Het voorziene nieuwe eindpunt zou Rijswijk Steenvoorde worden op de Eykelenburglaan ter hoogte van uitvaartcentrum Eykelenburg. In de woonwijken Strijp/Endesant/Ministerbuurt wonen tussen de 4000-7000 Rijswijkse inwoners (bron: cbs.nl). Bij doorgang van deze voorstellen hebben deze drie Rijswijkse woonwijken én Sport- en welzijnscentrum de Schilp geen rechtstreekse openbaar vervoerverbinding meer met Den Haag CS/HS én het Haagse centrum”.

Inwoners van Rijswijk die vrijwillig of verplicht afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, worden door deze maatregelen beperkt in hun bewegingsvrijheid en/of hun woon-werkmogelijkheden. Eykelenburg is een uitvaartcentrum, heeft beperkte openingstijden en heeft reeds een rechtstreekse verbinding (tram 17) met een groot deel van Rijswijk, met Rijswijk station én Den Haag CS/HS.

Buslijnen niet inkorten
Raadslid Ed Braam: “Deze lijnen moeten niet te worden ingekort. Beter voor Rijswijk zal het verzoek bespreken bij de eerstvolgende commissievergadering op 24 april 2018. De gemeente Rijswijk moet deze zorgelijke situatie te keren”.

Foto: Job Steneker – HTMFOTO.NET