Bus 51 rijdt vanaf nu weer door de Muziekbuurt

Het was zondagochtend een feestje voor de bewoners van de Muziekbuurt. Om 08:39 vertrok bus 51 voor het eerst vanaf station Rijswijk naar de Muziekbuurt. Met de ingang van de nieuwe dienstregeling heeft de wijk weer een bus. Een moment waar velen naar hebben uitgekeken. Bewoners van de Muziekbuurt drongen er op aan dat de gemeente Rijswijk zich hard zou maken voor de terugkeer van de bus. En dat is gelukt.

Bewoners streden voor hun bus
Sinds eind 2018 rijdt bus 23 van vervoerder HTM niet meer door de Muziekbuurt. Voor veel bewoners van de Muziekbuurt was dit een onwenselijke situatie en zij drongen er bij wethouder Mobiliteit Björn Lugthart op aan om zich hard te maken voor de terugkeer van de bus. Lugthart heeft uiteindelijk succesvolle gesprekken met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en EBS gehad, want in juni werd bekend gemaakt dat de haltes aan de Admiraal Helfrichsingel en de Klaroenstraat opgenomen worden in de dienstregeling.

Aanpassingen om de bus te laten rijden
Het gemeentebestuur van Rijswijk heeft zich tot het uiterste ingespannen om de bus te laten terugkeren in de Muziekbuurt. Op een aantal plekken kon de bus de bocht niet nemen. Wethouder Lugthart heeft hierop een voorstel uitgewerkt om die aanpassingen mogelijk te maken, zodat de bus vanaf de Prinses Beatrixlaan de Muziekbuurt in en uit kan rijden.

Buslijn belangrijk voor de Muziekbuurt
Wethouder Sociaal Domein Larissa Bentvelzen is dolblij en erkent dat een goede verbinding tussen de Muziekbuurt en winkelcentrum In de Bogaard belangrijk is. “Voor veel inwoners was bus 23 de enige manier om de wijk uit te komen. In de muziekbuurt hebben veel mensen geen auto en zijn veel mensen slecht ter been.”

Samenwerking tussen inwoners en gemeentebestuur
“Het is mooi om te zien is dat inwoners zich niet hebben neergelegd bij het eerdere besluit om de bus niet meer in de Muziekbuurt te laten stoppen, maar dat zij alles in het werk hebben gesteld om hun stem te laten horen om aan te geven hoe belangrijk de bus voor hun buurt is”, vult Lugthart aan. “Het is fantastisch om te zien hoe we dit als bewoners en gemeentebestuur samen voor elkaar hebben gekregen. Daar kunnen we trots op zijn.”

De nieuwe dienstregeling
De politieke partij Rijswijks Belang maakte zich samen met de bewoners in de afgelopen jaren hard voor de terugkeer van de bus. Onderstaand de dienstregeling zoals deze nu van kracht is.