Goed nieuws voor de Muziekbuurt: Bus 51 gaat rijden vanaf 2020

De Muziekbuurt in Rijswijk krijgt weer een bus in de wijk. Dat is dinsdag door het college van burgemeester en wethouders definitief bekrachtigd. Vanaf 13 december 2020 zal bus 51 van vervoerder EBS door de buurt gaan rijden. De bus zal de haltes aan de Admiraal Helfrichsingel en de Klaroenstraat aandoen.

Een moment waar velen naar uitgekeken hebben
Wethouder Björn Lugthart is verheugd over de uitkomst: “Dit is een moment waar we allemaal naar uitgekeken hebben. Vanaf het begin heb ik mij tot het uiterste ingespannen om de bus te laten terugkeren in de Muziekbuurt, omdat ik wist hoe belangrijk dit voor de bewoners is. Samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en EBS zijn we tot deze praktische oplossing gekomen met een schitterend resultaat: de bewoners hebben hun bus terug!”

Er is hard gevochten voor terugkeer
Wil Visser heeft zich namens de buurtbewoners ingezet om de bus terug te laten keren. “Ik ben ontzettend blij dat het nu toch gelukt is en vooral dat de bewoners van de Muziekbuurt hun bus weer terug hebben!” Ook de politieke partij Rijswijks Belang heeft zich altijd uitgesproken over de terugkeer van de buslijn. We belden met Marc Weterings. Hij is ontzettend emotioneel. “Ons team heeft er zó hard voor geknokt. Demonstraties en handtekeningen. Jarenlang hebben ze zonder vervoer gezeten in de Muziekbuurt. De oude mensen moesten strompelen naar de supermarkt. Het is ons gelukt! Goed voor de buurt, goed voor Rijswijk en goed voor de 4000 inwoners.”

Veelbesproken wens aan wethouder
Met de terugkeer van een bus in de Muziekbuurt komt een einde aan een periode van onzekerheid. Sinds eind 2018 rijdt bus 23 van vervoerder HTM niet meer door de Muziekbuurt. Voor veel bewoners van de Muziekbuurt was dit een onwenselijke situatie en zij drongen er bij wethouder Mobiliteit Björn Lugthart op aan om zich hard te maken voor de terugkeer van de bus.

Bus kan na aanpassingen gaan rijden
Wethouder heeft samen met de MRDH en de vervoerders HTM en EBS gezocht naar een oplossing. Er is gekeken naar de doorlooptijden en technische haalbaarheid. Op een aantal plekken kon de bus de bocht niet nemen. Lugthart heeft hierop een voorstel uitgewerkt om die aanpassingen mogelijk te maken, zodat de bus vanaf de Prinses Beatrixlaan de Muziekbuurt in en uit kan rijden.

Foto: Peter van Zetten