Bus 23 kan van de zomer terug in de Muziekbuurt

Uit tellingen blijkt dat het opheffen van bushaltes in de Muziekbuurt niet leidt tot de verwachte besparing in tijd. De gemeente Rijswijk gaat zich dan ook inzetten bij de Metropoolregio en de HTM om buslijn 23 in 2020 terug te laten keren in deze wijk. “De HTM past ’s zomers haar dienstregeling aan. Is dat geen goed moment om dan ook direct bus 23  weer door de Muziekbuurt te laten rijden”, zegt raadslid Nel Kames van Rijswijks Belang. Zij heeft hierover vragen gesteld aan de gemeente.

Morele verplichting
“Een jaar wachten vinden wij als Rijswijks-Belang niet wenselijk is, als de mogelijkheid er ligt om de bus deze zomer al te laten terugkeren in de Muziekbuurt”, vervolgt Nel Kames. Zij vindt dat de gemeente de morele verplichting heeft aan de ruim 4000 inwoners uit de Muziekbuurt, waaronder veel ouderen en minder validen, nu is gebleken ( gemeten) door een extern onderzoekbureau dat de tijdwinst van bus 23 richting Rijswijk Station in de nieuwe situatie niet 3 minuten is maar 1 minuut en 39 seconden. Voor bus 23 richting In de Bogaard is dat 1 minuut en 42 seconden is.

Hoge bezettingsgraad
Het blijkt dat de haltes Admiraal Helfrichsingel en Klaroenstraat veel worden gebruikt. Halte Admiraal Helfrichsingel een haltegebruik van tachtig procent heeft en halte Klaroenstraat 42 procent heeft?