Burgemeesters willen meer agenten

De politie staat al jarenlang onder grote druk van bezuinigingen. Dat zorgt voor een tekort aan menskracht dat moeilijk kan worden opgevuld, omdat er simpelweg te weinig agenten zijn. “Hierdoor is in 2016 de aanpak van straatroven en woninginbraken achtergebleven”, zegt de Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen in het Algemeen Dagblad van morgen.

Iedereen doet zijn best, als de nood aan de man is, laat geen agent het afweten. Maar het is wel heel moeilijk om meer boeven te vangen wanneer er zo weinig mensen zijn. De burgemeesters van Rijswijk en Westland hebben hun zorgen, aldus het AD. De cijfers over vorig jaar lijken die te bevestigen. Met name in Rijswijk, Westland en Delft zijn afgelopen jaar minder inbraken en straatroven opgelost.

De Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen ziet wel verbetering. Hij zegt in het AD: “Gelukkig merken we daar nu verandering in. Door de inzet van het straatroofteam en het flexteam woninginbraken laten de eerste vier maanden van 2017 een positiever beeld zien.”

Volgens de politie zijn de ergste problemen nu achter de rug. Ze moeten nog steeds keuzes maken, hetgeen niet leuk is. Vaak zijn er twee inbraken die aangepakt moeten worden. Maar dan kiezen ze voor de inbraak die de grootste kans heeft op de aanhouding van een verdachte een verdachte.