Burgemeester op bezoek bij Diamanten huwelijk

Dertig jaar woonden de heer en mevrouw Van den Dries op het terrein van de Meisjes Tuinbouwschool Huis te Lande. “Om op zo’n unieke plaats in Rijswijk te wonen hebben wij als gezin als bijzonder ervaren”, vertellen zij burgemeester Michel Bezuijen die dinsdag bij hen op bezoek kwam. Ter gelegenheid van hun 60-jaruig huwelijk.

“Wij zijn beiden geboren in Zeeland en ontmoetten elkaar op een dansavond op 1 januari 1952. Ruim vijf jaar later, op 28 februari 1957 zijn wij getrouwd in ’s-Heerenhoek”.

Omdat er weinig werk was in Zeeland solliciteerde de heer Van den  Dries op een vacature op de Meisjes Tuinbouwschool Huis te Lande in Rijswijk. Daar werd hij aangenomen. In 1959 verhuisden ze naar Rijswijk. “Intussen hadden wij een dochtertje en ons tweede dochtertje was op komst, ik werd daar onderwijsassistent in groenten en fruit. Wij woonden op het terrein van de meisjes tuinbouw school Huis te Lande”.

Z’n hobby is “postduiven houden”, hij was ook lid van de Vereniging.

Mevrouw Van den Dries maakte graag zelf kleding maken en borduurde. Nadat de kinderen uit huis waren, ging zij vrijwilligerswerk gaan doen in het Westeinde ziekenhuis. De patiënten helpen met handwerken.

“Wij hebben 3 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Na onze pensionering in 1989 wonen wij met veel plezier in een flat ook in Rijswijk. Om op zo’n unieke plaats in Rijswijk te wonen als de tuinbouwschool hebben wij als gezin als bijzonder ervaren”.