Burgemeester en wethouders bellen met ouderen

Vanwege de coronamaatregelen is het in deze tijd niet altijd mogelijk om bij ouderen langs te gaan voor een gezellig praatje. Zij ontvangen geen of weinig bezoek. Het gevolg daarvan is dat sommige inwoners minder contact met anderen hebben. Waarnemend burgemeester Bas Verkerk en wethouders Johanna Besteman en Jeffrey Keus belden daarom woensdag met ouderen in Rijswijk via een speciale seniorentablet.

Belangrijk om naar elkaar om te kijken
Wethouder Besteman: ‘Het is mooi om iemand blij te maken met een gezellig praatje of een luisterend oor. Het lijkt een klein gebaar, maar voor deze mensen maakt een telefoontje een groot verschil.”

Een telefoontje is zo belangrijk
“Kerst vierden we dit jaar anders dan andere jaren. Ook oud & nieuw zal dit jaar anders zijn en traditionele nieuwsjaarsbezoeken kunnen veelal niet doorgaan. Daarom is dat extra telefoontje naar ouders, opa’s, oma’s of andere bekenden zo belangrijk’ aldus wethouder Keus. Burgemeester Verkerk: ‘We vragen alle Rijswijkers om ook na de feestdagen om te blijven kijken naar mensen in hun omgeving die het moeilijk hebben. Voor hen kan een klein steuntje in de rug, zoals een telefoontje of een kaart, veel betekenen. Met aandacht voor elkaar komen we deze lastige periode samen door.’

Neem contact op
Voel je jezelf eenzaam en heb je behoefte aan een praatje? Op de website van Welzijn Rijswijk kun je meer informatie vinden over hoe je met andere inwoners in contact kunt komen. Ook staan er telefoonnummers op de website die je kunt bellen. Ook kun je je hier aanmelden als vrijwilliger om iemand die daar behoefte aan heeft op te bellen.

Johanna Besteman Johanna Besteman Bas Verkerk Jeffrey Keus
<
>