Burgemeester doet veiligheidsscan

Maandagmorgen scande burgemeester Michel Bezuijen samen met Ronald van Rooij, expert op het gebied van winkelveiligheid en Nicolet van Graafeiland, voorzitter van de Stichting Winkelcentrum Oud Rijswijk, de winkel van Bakker Piet in de Week van de Veilgheid.

Dit gebeurde in het kader van de Week van de Veiligheid. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het ministerie biedt deze kosteloze scan aan die is ontwikkeld voor bedrijven die minder dan 50 medewerkers.

Het pand van Bakker Piet kwam als eerste voor deze scan in aanmerking en werd in het bijzijn van de burgemeester onderworpen aan het uitgebreide onderzoek.

Bezuijen was bijzonder enthousiast over dit project omdat het een significante bijdrage levert aan de veiligheid voor zowel de winkel als directe omgeving. De medewerkers van de onderzochte winkel van Bakker Piet waren opgetogen en willen zo snel mogelijk de verbeterpunten die uit de scan zijn gekomen uitvoeren zodat het een bijdrage levert aan een stukje extra veiligheid in het winkelcentrum.