Burgemeester Bezuijen leest voor bij Zo Kinderopvang

Op de Rijswijkse vestiging Zo aan de Van Vredenburchweg komt burgemeester Michel Bezuijen, op 23 januari voorlezen aan twee peutergroepen tijdens het voorleesontbijt. In de aanloop naar deze dagen bespreken ze met de kinderen wat een burgemeester is en wat hij allemaal doet. Zo Kinderopvang doet mee met de jaarlijkse Nationale voorleesdagen van 23 januari tot en met 2 februari 2019.

Voorlezen is goed voor ontwikkeling
Samen lezen geeft plezier en stimuleert de ontwikkeling van de kinderen. Het is bewezen, dat door een klein stukje per dag voor te lezen het kind makkelijker vaardigheden ontwikkelt op taalgebied, maar zeker ook op sociaal-emotioneel gebied. Daarnaast is voorlezen gewoon leuk en het verbetert de relatie tussen peuter – pedagogisch medewerker/ouder-verzorger. Samen lezen geeft plezier!

Tips voor ouders
Vroeg beginnen met voorlezen helpt om je kind meer zelfvertrouwen te geven. Door vroeg te beginnen met lezen vergroot je de kans dat de kinderen ook op latere leeftijd meer gaan lezen. Daarin is de pedagogisch medewerker of ouder een rolmodel: doordat de kinderen zien dat zij een boek pakken om voor te lezen, stimuleren ze dat peuters later zelf ook sneller een boek pakken. Meer lezen over de Nationale Voorleesdagen van 23 januari tot en met 2 februari, bezoek de site: https://www.nationalevoorleesdagen.nl/