Burgemeester Bezuijen is trots op zijn Buurtpreventen

“Vijf jaar geleden was er niets en nu hebben we in vier Rijswijkse wijken Buurt Preventie Teams. Zij wonen in de wijken en zijn wat de veiligheid betreft de ogen en de oren voor de politie”, sprak burgemeester Michel Bezuijen vanavond in het politiebureau. De politie Rijswijk had de wijkpreventen uitgenodigd om ze te bedanken voor de samenwerking in 2018. Als symbool hiervan legde de burgemeester samen met politieman Maarten van Mierlo een tegel voor de ingang van het politiebureau.

Primeur voor Nederland
De tegel is een initiatief van de Stichting WEP, Waardering Erkenning Politie. Een primeur voor Nederland. De Stichting ziet het toenemend belang van Buurt Preventie Teams. Ook kregen de vertegenwoordigers van deze teams een ‘couleur locale’- beker. Ook een primeur voor Nederland. Van de gemeente kregen alle buurtpreventen een rugzak voor tijdens het werk.

Samenwerking verder uitbouwen
“Burgemeester Bezuijen benadrukte nog dat het aantal fietsendiefstallen met 40% is gedaald. Hij weidt dat aan een goede samenwerking tussen alerte burgers, buurtpreventen, Whatsapp groepen en buurtagenten. “We zij er nog niet. We moeten het aantal teams uitbreiden naar alle wijken en de samenwerking verder uitbouwen. Dat is belangrijk voor de veiligheid en de leefbaarheid in de wijken”.