Broadwaymusical The Color Purple in Rijswijk

Na een succesvolle reeks in het pop-up theater in de NDSM-loods in Amsterdam-Noord gaat  de indrukwekkende Broadwaymusical The Color Purple nu op tournee. Het verhaal van Celie en haar zoektocht naar eigenwaarde reist langs de Nederlandse theaters. Vanaf vrijdag 11 tot en met zondag 13 januari 2019 is de met sterrenrecensies bekroonde musical maar liefst drie keer te zien in De Rijswijkse Schouwburg.

 Tijdloos levensverhaal
The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door op te komen voor haar persoonlijk geluk. Het verhaal is naar het boek van Marsha Norman, dat werd verfilmd door Steven Spielberg en daarna als musical op Broadway stond

De cast van The Color Purple bestaat onder meer uit Naomi van der Linden, Edwin Jonker, Jeannine la Rose, Jerrel Houtsnee, Mike Libanon, Carlos de Vries, Perry Dosset, Jennifer Norden, Caitlin Baank, Valerie Jane, Giovanni Menig, Malaika Elvers en Donielle David.