Brandweer bij ontruiming Wijkgebouw Stervoorde

Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan is dinsdagavond 8 november rond 19.30 uur ontruimd na een ernstige lekkage. Tijdens een forse regenbui ontstond een scheur in de nooddakbedekking.  Op het moment van de lekkage waren er nog diverse wijkactiviteiten in het pand. De brandweer liet het pand ontruimen en de elektriciteit uitgeschakelen.

De aannemer die de afgelopen periode bezig is om de dakbedekking van het wijkcentrum te vervangen, is direct ingeschakeld om een noodreparatie aan het dak uit te voeren. Woensdagochtend is vastgesteld dat de noodreparatie is gelukt en dat de lekkage onder controle is. Een schoonmaakbedrijf is ingeschakeld en een elektricien heeft de elektrische installaties nagekeken.

De gebruiker van het wijkcentrum, Welzijn Rijswijk neemt de eventuele schade op en heeft de diverse activiteiten weer opgestart. Wethouder René van Hemert verantwoordelijk voor de gemeentelijke accommodaties heeft zich vanmorgen van de situatie op de hoogte gesteld. “Door adequaat handelen van medewerkers en hulpdiensten is de overlast beperkt gebleven”, aldus Van Hemert.