Brandweer Haaglanden onthult haar nieuwe tankautospuit

Vandaag is het gloednieuwe blusvoertuig van Brandweer Haaglanden in gebruik genomen. In totaal worden de komende drie jaar 25 nieuwe tankautospuiten in gebruik genomen. De huidige generatie voertuigen is zo’n 15 jaar oud. Voor de aanschaf van dit voertuig is proef gedraaid met een testvoertuig aan de brandweerkazerne in Rijswijk.

Tank met 2000 liter water aan boord
Het nieuwe blusvoertuig weeg 14.000 kilogram, heeft een 2000 liter watertank, verlichting die geheel in LED is uitgevoerd en een 360° camerasysteem inclusief recorder. En een hygiënewand met waterkraan en zeep, spiegel en handschoenen. Het voertuig is 24/7 inzetbaar voor de brandbestrijding en hulpverlening door Brandweer Haaglanden.

Uitvoerig over nagedacht
Brandweer Haaglanden heeft een nieuwe tankautospuit waarover uitvoerig is nagedacht. Projectleider Rijk Vogelaar legt uit: “We zien voor de brandweer een aantal veranderingen op ons af komen, nu en in de toekomst, daar moet het nieuwe voertuig natuurlijk op ingericht zijn. Zo zien we branden veranderen en zijn er minder brandkranen beschikbaar, waardoor we meer gebruik moeten maken van open water”.