Brandmelding blijkt poging inbraak in de Bogaard

Afgelopen nacht werd de brandweer opgeroepen voor een brandmelding in winkelcentrum In De Bogaard aan de Steenvoordelaan in Rijswijk. Tegelijkertijd werd de politie gealarmeerd voor een melding van een poging tot inbraak in hetzelfde winkelcentrum. Eenmaal ter plaatse was de brandweer druk bezig met het zoeken naar de brandhaard. De politie onderzocht de inbraakmelding.

Rook uit de deur
Bij een elektriciteitshuisje kwam rook onder de deur door. Na controle door de brandweer bleek de rook afkomstig te zijn van rookgenerator. De brandweer liet de rook ontsnappen en schakelde hierna het brandalarm af.

Inbraak bij Hoogvliet
De politie ontdekte dat er bij de Hoogvliet aan de Prins Johan Friso Promenade gepoogd was in te breken. Het glas van de nooduitgang deur was ingeslagen. Voor de supermarkt lag een hamer op de grond. De politie heeft de hamer in beslag genomen.

Brandweer ter plaatse
De brandweer kwam na het uitschakelen van het brandalarm ook een kijkje nemen bij de supermarkt. De brandweer wilde graag een kijkje nemen in de supermarkt om uit te zoeken of de inbraak iets te maken had met de eerder geactiveerde rookgenerator. Aangezien het raam al was ingeslagen heeft de brandweer het raam er volledig uitgehaald om binnen te komen.

Supermarkt vol met rook
Toen de brandweer eenmaal binnen was ging het inbraakalarm af waardoor ook de rook generatoren van de supermarkt activeerden. Binnen één minuut stond de hele supermarkt vol met rook. Na volledige controle handige de brandweer alles over aan de politie.

Onderzoek volgt
De politie heeft een glaszetter laten komen om het raam van de nooduitgang te dichten. De politie doet verder onderzoek en gaat later camerabeelden van onder andere het pinautomaat naast de nooduitgang veilig stellen.