Bouw van The Orchard in de Bogaard officieel gestart

Op 15 september werd de start van de bouw van The Orchard I en II feestelijk gevierd met alle betrokken partijen. De samenwerking tussen deze partijen werd symbolisch vastgelegd met een levensgrote puzzel. De puzzel is een metafoor naar de sterke en creatieve samenwerking tussen alle betrokken partijen. Ook staat het symbool voor de logistieke puzzel die het project met zich meebrengt. 

Eerste project woningimpuls
The Orchard is het eerste project in Rijswijk dat met de woningimpuls wordt ontwikkeld.  Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 7,2 miljoen euro toegekend voor de ontwikkeling van de Bogaard. Netto ontvangt de gemeente bijna 2 miljoen euro voor ambtelijke kosten en investeringen in de openbare ruimte. Voor woningzoekenden van Rijswijk is de bouw van The Orchard goed nieuws. Wethouder Van de Laar zegt hierover dan ook, “Het gaat niet alleen om de start van deze woningen, maar vanaf nu bouwen we ook aan de nieuwe trots van Rijswijk”. 

Modern stadscentrum
De naam ‘The Orchard’ is de Engelse vertaling van het woord ‘Boomgaard’. De Bogaard wordt ontwikkeld tot een gevarieerd en modern stadscentrum. Een onderdeel hiervan is de verandering van alleen winkelruimtes naar een woon-werkgebied met nieuwe winkels, horeca en terrassen. In The Orchard I en II worden in totaal 500 appartementen en midden in het gebouw komt een parkeergarage met zo’n 200 parkeerplaatsen voor bewoners. Het nieuwbouwproject gaat bijdragen vergroening en verduurzaming van de Bogaard.