Teveel bomen verdwijnen van Generaal Spoorlaan

Bomen kappen voor onderhoud aan de riolering, leidingen en kabels van de Generaal Spoorlaan okée, maar waarom meer bomen kappen dan er terugplaatsen. Daar kunnen heel veel Rijswijkers met hun verstand niet bij. “We zijn wel gehoord, maar ze trekken toch hun eigen plan”, is de mening van een beller die een week geleden de informatieavond bezocht. “Dit is geen burgerparticipatie”.

De laatste week kregen we verschillende reacties op de gemeentelijke plannen met de Generaal Spoorlaan. Ook op de digitale media kwam er ook één en ander voorbij.

Waar gaat het om. Het stuk van de Generaal Spoorlaan tussen de Burgemeester Elsenlaan en de Huis te Landelaan heeft dringend onderhoud nodig. Het groen en de straat, maar ook de rioleringen, leidingen en kabels. Al in een vroeg stadium werd een avond belegd voor alle belanghebbenden.

Omdat de boomwortels op veel plaatsen zijn vergroeid met de rioolbuizen en de bekabeling, moeten bijna honderd bomen worden gekapt. Dat was nog wel uit te leggen. Maar nu blijkt dat er van deze 100 bomen 13 weg moeten voor asfalteerwerkzaamheden, zonder dat er één voor terugkomt. Dat er zelfs een boom weg moet voor een abri. Ja dat gaat veel Rijswijkers te ver. In totaal zal de Generaal Spoorlaan het met zonder zo’n 30 bomen moeten doen. Op Twitter suggereerde een Rijswijker: ‘De Generaal SpoorLAAN is een echte mooie laan, vooral ’s zomers. Ze kunnen de naam beter veranderen in Generaal SpoorWEG’.