Bogaardplein wordt ontmoetingsplaats met veel evenementen

Een bos met een grote hoeveelheid flinke bomen op een heuvel aan de rand van het Bogaardplein die de wind tegen houdt en dan vooral veel activiteiten. Van een echte gezellige markt zoals in Delft tot een podium voor optredens waarvan mensen op bankjes en in het gras kunnen genieten. Een vrijmarkt, festivals en in de winter een ijsbaan op de vijver met een kerstmarkt. Een circus en een kermis. Een waterpartij met stromend water voor de kinderen om te spelen. Een paviljoen waar op woensdagmiddag een voorlezer is en waar buurtgenoten elkaar ontmoeten met een kop koffie.

Het Bogaardplein, waar je nu zo snel mogelijk overheen loopt tot een gezellige plek om te zijn. Met meer terrassen om ook bij slechter weer te zitten. Een actief stadspark in een wijk die verandert. Van puur kantoren naar meer wonen en een ruimte die ook na 6 uur ’s avonds gezellig is.

Iedereen vindt dat het Bogaardplein op de schop moet. “Het is belangrijk dat de bevolking een daadwerkelijke inbreng heeft met ideeën om het Bogaardplein een mooi plein te maken met veel verschillende functies”, aldus wethouder Ronald Van der Meij vanavond aan het begin van de  bijeenkomst met burgers over de toekomst van het Bogaardplein.

Ideeën zijn er volop. Iedereen wil groen in plaats van de stenen, water en vooral veel reuring, ofwel het hele jaar door evenementen en activiteiten voor klein (speeltuin, waterpartij, speelbos), voor jong (popoptredens, festivals, sport) tot wat ouder (terrasjes, jazz, concerten). Om te zorgen dat er ook echt wat gebeurt, wordt gepleit voor een programmadirecteur met flair.