De Bogaard heeft vooral nieuwe winkels nodig

De gemeente heeft het horecabeleid in winkelcentrum In de Bogaard verruimd. Er ligt ook een visie voor terrassen en voor de uitwerking van het Bomenplein. ‘Mooi’ zeiden veel raadsleden dinsdagavond, maar met alleen horeca redt In de Bogaard het niet. Terrassen zijn leuk, maar ondersteunend. We hebben vooral nieuwe winkels nodig.

“In Winkelcentrum In de Bogaard staan we voor een grote opgave”, aldus wethouder René van Hemert. In de Bogaard ontwikkelt zich van een winkelcentrum naar een levendig centrum met een mix van ook nieuwe functies die de levendigheid en aantrekkingskracht vergroten. Horeca en terrassen passen hier bij.

In de Queenspassage komt nog De Watertuin. Behalve een restaurant maken die ook een kinderspeeltuin en een bowling. Ook bestaat er een idee voor een vast muziekpodium op het Bogaardplein.

Tijdens de vergadering dinsdagavond gaven de wethouders aan heel regelmatig om te tafel te zitten met Syntrus Achmea, eigenaar van veel leegstaande winkels in het winkelcentrum om elke mogelijkheid te benutten nieuwe winkels naar De Bogaard te halen.