Boekenmarkt Oud Rijswijk nu voor Harten 6

“De goede doelen staan zelf met eigen vrijwilligers in de Boekenmarkt in de Herenstraat. En de dagopbrengst is voor hun organisatie. Nu is het twee maanden Harten 6”, vertellen leden van de Rijswijkse Rotaryclub ons. “De winkel is van Laurens Bosman, de bakker, die mogen we gratis gebruiken en z’n zoon, de hovenier, heeft de etalage ingericht”.

Zo leren we de Rijswijkse Rotaryclub beter kennen. Het zijn niet meer de oudere heren met een sigaar in de mond die her en der geld weggeven. “Wij geloven is samenwerken. Eerdere goede doelen zoals Don Bosco en het Rijswijks Jeugdtheater bemanden ook zelf de Boekenmarkt. Dat werkt prima. Na Harten 6 komt de Zonnebloem. Met hen hebben we dezelfde afspraak”.  En wat leuk is, de vrijwilligers kunnen ook nog wat vertellen aan de klanten over hun vereniging of organisatie.

“We bieden ook de mogelijkheid aan jongeren die een maatschappelijke stage moeten doen. Ze leren hier met mensen omgaan en de kassa beheren”.

Heeft u goede boeken, CD’s, DVD, grammofoonplaten. Elke zaterdag is de Rijswijkse Boekenmarkt in het smalle stuk van de Herenstraat geopend. Zelf hebben we na het interview nog 15 DVD’s gekocht, voor de koude Paasdagen!