Bisschop van Rotterdam opent ‘750 jaar kerk in Rijswijk’

Mgr dr. van den Hende, bisschop van Rotterdam  bezocht vanmiddag het Rijswijks museum. Hij kwam om de opening te verrichten van ‘750 jaar kerk in Rijswijk’, de vaste tentoonstelling van bijzondere kunstschatten uit de deelnemende kerken.

Samensteller Paul Schott heeft een bijzondere prestatie verricht. Immers, hoe breng je de belangrijke positie van de Rijswijkse kerken door de eeuwen heen tot uiting in een tentoonstelling en een herdenkingsboek. Dat was de vraag waarmee Paul Schott werd geconfronteerd. En dat allemaal in een week of zes tijd. ‘s Middags werden er nog de laatste kunstschatten binnen gebracht, maar de expositie was op tijd klaar. Daar was Schott bijzonder trots op, zo liet hij de volle zaal genodigden waaronder vele leden van de Gemeenteraad weten.

Namens het College nam Marloes Borsboom het tweede exemplaar van het boekje ‘750 jaar kerk in Rijswijk’ in ontvangst. Een zeer interessant boekwerk waarin ook een einde wordt gemaakt aan de mythe dat er ooit een Paus een bezoek bracht aan Rijswijk. Door de vele vertalingen in de afgelopen eeuwen was dit -ten onrechte dus- in de geschiedenis van Rijswijk terecht gekomen.

Het eerste exemplaar ging naar Mgr dr. van der Hende, de bisschop van Rotterdam.  De bisschop had zich goed voorbereid op zijn speech, hij wist ook veel wetenswaardigheden over Rijswijk. Met een belletje sloot de bisschop de informele bijeenkomst af en opende de tentoonstelling die te zien is op de boven etage van het museum.

De tenstoonstelling is te zien in het museum Rijswijk, Herenstraat 67 in Rijswijk van 14 oktober t/m 3 december 2017 en is dagelijkse geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Het bezoek aan deze tentoonstelling is goed te combineren met de populaire expositie van foto’s van The Beatles. Op maandag is het museum gesloten.