Een bijen/vlinderplant in ruil voor een tegel

Zaterdagmiddag 21 april staat de Rijswijkse Groene Karavaan met de bakfietsen vol kleurige planten, voorbeelden van duurzame tuinmaterialen en informatiefolders bij de inzaaiactie langs de Van Hardenbroeklaan in de Drassige Driehoek.

De beien worden bedreigd, dat zorgt voor een probleem want 80% van onze eetbare gewassen wordt door wilde bijen bestoven. Vandaar de actie zaterdag: In ruil voor elke steen uit je tuin geven ze een bijenvlinderplant cadeau! Dat helpt niet alleen de bij, maar zorgt er ook voor dat overtollig water in de bodem kan wegzakken en dat de stad koel blijft bij hitte in de zomer. Steen eruit, plant erin! Vlinder- of bijenplanten zijn planten die nectar produceren waar bijen, vlinders en andere nuttige insecten baat bij hebben.

Van die verzamelde stenen wil de buurtvereniging een mooie insectentoren maken. Doe je mee? Mocht je nog holle stengels van planten uit je tuin hebben, uitgebloeide tuinbloemen of riet- of bamboestengels, neem die dan ook mee. Dan zoemt het straks in de Drassige Driehoek.