Biesieklette Bogaardplein krijgt 150 extra plaatsen

 

De fietsenstalling van Biesieklette op het Bogaardplein krijgt binnenkort 150 extra bewaakte stallingplekken voor fietsen en brommers. De extra bewaakte stallingruimte gebeurt door de naastgelegen onbewaakte fietsenstalling aan het bewaakte gedeelte toe te voegen. Vanaf maandag 7 november gaat een aannemer aan de slag om een hekwerk om het onbewaakte stalling aan te leggen. De werkzaamheden duren ongeveer vijf werkdagen. Tijdens de werkzaamheden blijft de fietsenstalling van Biesieklette geopend.

Eind vorig jaar is een tweejarige pilot gestart in samenwerking met Biesieklette. Vanaf dat moment kunnen bezoekers gratis hun fiets, brommer of motor stallen in de bewaakte stallingen aan de Prins Johan Friso promenade en op het Bogaardplein. Uit cijfers blijkt dat het aantal bezoekers van de fietsenstallingen bijna is verdrievoudigd. Met dit initiatief bevordert de gemeente Rijswijk het gebruik van de fiets en dringt het fietsendiefstal verder terug.

Biesieklette is een organisatie met meer dan 30 jaar expertise in het beheer en exploitatie van bewaakte fietsenstallingen. De Biesieklettes zijn geopend op: Maandag van 08.00 -18.30 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30-18.30 uur, donderdag van 08.30 -21.30 uur, zaterdag van 08.30-17.30 uur en op koopzondagen van 11.30-17.30 uur.
In de Biesieklettes samen is plek voor 800 fietsen. Indien u een e-bike heeft, kunt u deze er gratis opladen. U kunt er ook een kinderbuggy huren. Beide stallingen beschikken over een openbaar(invalide) toilet.