Bianca Niesen: ‘Ik pak aan wat onder de mensen leeft’

RijswijkBelang heeft met de 47-jarige Bianca Niesen een actieve kandidaat op de lijst gezet die van aanpakken weet. “Ruim 14 jaar woon ik alweer in Rijswijk. Mijn kinderen zijn opgegroeid in de meest kindvriendelijke buurt van Rijswijk, de Muziekbuurt. En nu wonen we alweer 2 jaar met heel veel plezier in de Bomenbuurt”.

Aanpakken van grondwaterwateroverlast
Voor Bianca kwam RijswijksBelang in 2017 in beeld. “Deze partij ben ik gaan volgen, omdat het toen de enige voor mij zichtbare partij was in de media en op social media”. Actief werd ze toen het probleem van de grondwateroverlast zich voordeed.

Bianca: “Ik heb Marc toen gezegd dat wij dit moesten oppakken, omdat grondwateroverlast al heel lang speelt in Rijswijk. Ik heb toen een oproep op facebook geplaatst om de overlast te melden. En dat liep storm”.

Om deze bewoners een stem te geven, heeft Bianca stemrecht aangevraagd bij de Forumvergadering Stad om de grondwateroverlast aan te kaarten. “Inmiddels ben ik ook bij Wethouder van der Meij geweest om deze klachten aan hem persoonlijk te overhandigen. En zo ben ik belandt op no 5 van onze lijst”, zegt ze lachend.

Als inwoner van Rijswijk en als kandidaatsraadslid pakt ze graag de zaken op die onder de Rijswijkers leven. En ook nu spant ze zich in om gratis deurspionnen en kierstandhouders te verstrekken aan de bewoners. “Hiermee kunnen we het aantal babbeltrucs flink terugdringen. Als ik word gekozen in de raad, wil ik mij gaan inzetten om problemen bij burgers aanhangig te maken, zodat er een oplossing komt”.