Bezorgde bewoners in gemeenteraad over hoogbouw RijswijkBuiten

Massaal kwamen de toekomstige bewoners van de Tuinen van Sion in RijswijkBuiten gisterenavond naar de Forumvergadering van de Rijswijkse gemeenteraad. Ze maken zich zorgen over de mogelijke ontwikkeling van hoogbouw direct grenzend aan hun duurzame woningen. Ze willen dat wat hen beloofd is bij de aanschaf van de woningen gerealiseerd zal worden, een appartementencomplex van circa 4 bouwlagen hoog. De raadsleden vroegen de wethouder in de vergadering snel met een oplossing voor dit probleem te komen.

De kopers bevestigen allemaal afzonderlijk van elkaar dat er een appartementencomplex van circa 4 bouwlagen hoog naast hun woningen gebouwd zou worden. Een ander punt dat werd genoemd was het informeren door enkele alerte buurtbewoners over de hoogbouwplannen van de gemeente. Toen toekomstige bewoners hierover navraag deden op het informatiecentrum werden de plannen door de gemeente ontkent. Ook zijn er foutieve zonnestudies verstrekt, uit eigen berekeningen van de bewoners blijkt dat door de hoogbouw zonnepanelen in de schaduw liggen waardoor ze minder energie opwekken. De woningen zijn daardoor minder duurzaam dan ten tijde van de aankoop werd beloofd.

“Verschillende kopers hebben inmiddels al aangegeven dat ze niet tot aankoop waren overgegaan als ze de informatie die nu bij ons bekend is vooraf hadden gehad”, aldus een vertegenwoordiger van de bewonerscommissie. “Wij zijn als kopers onjuist geïnformeerd door de ontwikkelaar, makelaars en gemeente ten tijde van en na de aankoop van onze duurzame huizen. Dat achteraf blijkt dat deze partijen wel over de juiste informatie beschikten en die bij navraag door ons niet direct hebben gedeeld is verontrustend, op wie moeten wij dan vertrouwen?”.

Meer informatie: Bewonerscommissie De Tuinen van Sion, fase 12 bcsionfase12@gmail.com