De bezem door de straten van Rijswijk

wethouder Ronald van der Meij gaf gisteren in Leeuwendaal  het startsein voor de grote voorjaarsschoonmaak in de wijken van Rijswijk. De wethouder benadrukte dat een goed voorbeeld,  goed doet volgen. “Want deze voorjaarsactie doet de gemeente  graag samen met de bewoners”, aldus Van der Meij.

Team straatreiniging komt in alle wijken
Het team straatreiniging gaat in 13 weken door alle wijken van de stad. Elke week komt het team 2 tot 3 dagen in een wijk in actie. Zij nodigen de wijkbewoners uit om hen bij deze grote voorjaarsschoonmaak te helpen om de eigen wijk schoon te maken. Men kan helpen door bijvoorbeeld de auto aan de kant te zetten of zwerfafval van de stoep op de straat te vegen zodra de veegwagen er aan komt.

Ook kan men materiaal, zoals knijpers en vuilniszakken, lenen bij de schoonaanhanger die op een centrale plek in de wijk komt te staan. Voor het beheer van deze schoonaanhanger zoekt de gemeente per wijk  een beheerder die de materialen wil uitlenen aan de vrijwillige schoonmakers. Hiervoor kan je je opgeven bij de gemeente, via nummer 14 070 of stadhuis@rijswijk.nl.

Wanneer de schoonmaakploeg je wijk onder handen neemt, staat op de gemeentelijke website onder www.rijswijk.nl/voorjaarsschoonmaak . De volgende wijk is Cromvliet. Hier komt het team straatreiniging op dinsdag 27 en woensdag 28 maart langs.